top of page

OM

EVENT ITALIEN 

by Klara former 

Klara

Event Italien består av svenska Klara och Rebecca och en mängd italienska väl valda leverantörer. Tillsammans arbetar vi för att plocka fram det bästa om vad Toscana har att erbjuda er och ge tips & råd för ett fint arrangemang - er drömfest!

Rebecca

Bakgrund

HUR STARTADE ALLT?

Redan som tonåring var Klara utbytesstudent i Parma där hon under ett år bodde i en italiensk familj och studerade musik på Conservatoriet. Språket kom snabbt, en överlevnadsstrategi för att få nya vänner. Klara fick lära sig den italienska kulturen inifrån kärnan "La famiglia" och kände sig med tiden mer italiensk än svensk. Att lära sig den italienska humorn, det hetlevrade temperamentet och prata med gester blev ett naturligt inslag i språkutvecklingen. Att sedan förstå vikten med det italienska kökets stolthet: lära sig skillnaden mellan Parmeggiano Reggiano och Grano Padano, testa uråldriga Aceto balsamico och laga pasta från grunden, blev en viktig grund för att förstå italienarnas mentalitet. 

Klara gjorde allt för att få möjlighet att flytta ner igen, och några år senare flyttade till Florens för att studera design, som sedermera blev hennes yrkesval. Redan som 21-åring startade hon sitt företag Klara former AB där hon haft etablerade kunder inom mode-, rese- och upplevelsebranschen. Vid sidan av sin roll som Art Director gnagde tanken om hur hon skulle kunna kombinera sin kreativitet med sin passion för Italien, och det var först när hon planerade sitt bröllop som hon såg en möjlighet att slå ihop de olika kunskaper som livet fört med sig. 

År 2017 gifte sig Klara med sin Roffe på en kulle i Toscana med vida vyer. Resan till deras drömbröllop var allt annat än spikrak. Hon upplevde att det aldrig skulle gått utan hennes flytande kunskaper i det italienska språket och sin rika kännedom om den varmblodiga kulturen. Med den vetskapen föddes en tanke om att hjälpa andra svenska par att genomföra sina drömmar med hennes hjälp. Det ena gav det andra och Event Italien startades 2018. Idag är Klara flitigt anlitad som projektledare och kreatör för både bröllop, jubileumsfester och företagsevent.

Det sker inte bara nya äktenskap i Toscana utan nya vänskapsrelationer kan också skapas, för det var under ett bröllop i maj 2022 som Klara & Rebeccas vägar korsade. När Klara behövde en assistent som mest så dök hon upp. Rätt person på rätt plats! Sedan dess är de ett sammansvetsat team och utvecklar företaget ständigt vidare.

 

Klara

Grundare av Event Italien och professionell drömförverkligare

Klaras håller i helheten för Event Italien, en roll som innebär många hattar: bl.a. research med leverantörer, budget, design, marknadsföring, försäljning och projektledning. Men framför allt handlar det om att inspirera och skapa den perfekta lösningen där all logistik fungerar och budgeten håller för kundens plånbok. Med hennes kreativa tänk fångar Klara in helheten och föreslår passande miljö, rekvisita, blommor, musik och ljussättning. Allt för att skapa den stämning kunden efterfrågar och leverera en bra fest.

 

Klara är driven, energisk och hennes positivitet sprider glädje till sin omgivning. Hon är kreativ ut i fingerspetsarna; allt ifrån när det gäller att måla, trädgårdsfix till att skapa roliga fester. Hennes hjärta klappar extra för svängig musik och lirar gärna tillsammans med sin man. Fritiden spenderar hon helst med familj och vänner, på resande fot, eller i deras lummiga trädgård utanför Göteborg.

Rebecca

Assistent

Rebecca är idag Event Italiens andra halva i det svenska teamet, Klaras oumbärliga assistent. Rebecca kommer finnas med redan från starten med allt från planeringsmöten, bolla blomdekorationer, mailkorrespendens till att vara med på plats under vissa bröllop nere i Italien. Hon ser även till att Event Italiens hemsida och instagram alltid är levande och uppdaterad.  

 

I grund och botten är Rebecca utbildad marknadsekonom och kostrådgivare. Hon har tidigare arbetat som kommunikatör, content creator och samtidigt drivit sitt egna företag som online coach inom kost och träning. Vid sidan av Event Italien hittar ni även Rebecca i köket då hon har ett stort intresse för matlagning och idag dessutom arbetar som matinspiratör. Rebecca är en positiv doer med ett leende på läpparna, i mångt och mycket en yngre kopia av Klara. 

bottom of page