top of page
 • Vad kostar ett bröllop i Toscana, Italien?
  Denna fråga är svår att svara på generellt, eftersom alla par är unika och har olika behov. Vi har satt ihop ett bröllopspaket med det viktigaste inkluderat för att skapa fin atmosfär och stämning. I detta paket är det inkluderat mat och dryck, ljus och ljud samt enkel dekoration. Priset varierar efter hur många gäster ni är, samt var ni önskar belägga er fest - ifall det finns en restaurang på plats, eller om vi anlitar en catering. Se frånpris för de olika bröllopspaketen här.
 • När bör man boka för att vara ute i god tid?
  Det viktigaste att boka i god tid är plats för bröllop och catering. Generellt är det bra att börja titta på villor att hyra runt 1,5 år innan bröllopet, för att dessa snabbt blir uppbokade. Nu efter Corona är det ännu mer tryck på villorna då många har flyttat fram sina bröllop.
 • Den lägsta budgeten som gick att välja i frågeformuläret var ca 250 000 kronor, går det inte att få billigare?
  Bröllop i Toscana kostar, speciellt i det vackra området Val d'Orcia! Men har ni budget för det så kommer ni får väldigt mycket för pengarna. Ett kuvertpris inkluderar mycket mer än ett liknande kuvertpris hemma i Sverige, t.ex. fri ofta fri mängd dryck. I våra paketpris inkluderas även blomsterarrangemang, ljud och ljus samt vår hjälp under hela resan mot ert bröllop. Tyvärr går det inte att få bröllopspaketet billigare via oss och vi tar ej emot bokningar under denna budget. Ett sätt att nå er tänkta budget är att ta ut en högre boendekostnad för gästerna.
 • Vad ingår i priset per person?
  Priset per person kan tyckas högt jämför med vanligt kuvertpris, men betänk att allt detta är inkluderat, många delar som vanligtvis måste adderas: Ceremoni Blomsterportal Brudbukett Corsage för brudgum Stolar för era gäster vid ceremoni Ljudanläggning/högtalare med mick ​ Aperitivo i trädgården Rik buffé med toscanska specialiteter Prosecco & Cocktail ​ Bröllopsmiddag & fest Trerätters middag Fri mängd dryck under serveringarna Bröllopstårta Mille Foglie* Utomhussittning vid vackert väder med ljusslingor som tak Bordsdekoration med blommor och ljuskäglor Kaffe med avec Ljudanläggning/högtalare med mick Service Svensk projektledning under hela planeringsfasen​ * ingår enbart vid bokning av villor
 • Kan ni dela upp bröllopspaketet så vi kan få bättre överblick?
  Vi utgår från ett grundpaket som dessvärre inte specifieras i olika poster. Vi kan dock anpassa det efter era preferenser, om ni har särskilda önskemål. Som t.ex. ändra menyn. Paketpriset kan därför komma att ändras.
 • Vad kommer boendet kosta för våra gäster?
  Här hittar ni mer info om antal sängplatser per lokal. Närliggande b&b/hotell brukar kosta cirka €120-180 per dubbelrum och natt. Shuttle-service tur och retur under bröllopsdagen kan vi hyra in för de gäster som inte bor vid festlokalen. Vanligt är att ni bestämmer en gemensam kostnad för alla era gäster, och pengar som blir över efter att ha betalat alla boenden går raka vägen in i er budget.
 • Kan man med att ta betalt av sina gäster?
  När man planerar ett bröllop känns det kymigt att tänka sig att ta betalt av sina gäster. Men tänk så här: När ni blir bjudna till ett bröllop i Sverige; Brukar övernattningen vara inkluderad? Är det vanligt att brudpar bjuder på 3-dagars bröllop? Oftast är svaret nej. Det vore väldigt svårt för par att gifta sig om de skall stå för allt detta för alla sina gäster. Vid ett bröllop i Italien bjuder ni inte enbart på bröllopet, utan ni bjuder era kära gäster på en helt sagolik upplevelse i hjärtat av Toscana. Det är få förunnat att få vara gäst vid ett sådant tillfälle. Det kommer kännas som att vara med i en film för alla inblandade – en sann ära att bli bjuden till ett bröllop i Italien! Så JA, ni kan ta betalt av era gäster. Vilken summa vet ni bäst själva, eftersom det är ni som känner era gäster. Inget ovanligt är att gästerna betalar mellan €70-135 per person och natt, och då kan det bli en slant över till er bröllopsbudget. Kanske får ni även råd att bjuda in till pizzaparty och brunch, eller barbeque och poolparty? Gästerna kommer jubla och prata om ert bröllop i många år framöver. Kostnaden blir då mindre intressant. Bestäm en siffra som ni själva skulle kunna tänka er betala per natt, så ser vi vad den kan tillföra er budget.
 • Är det olika priser för olika tidpunkter; säsong eller veckodagar?
  Ja, under sommaren maj– september gäller högsäsongspriser. Väljer man att gifta sig under april eller oktober gäller lågsäsongspriser och här kan man spara in en del på boendet. Mitt-i-veckan-rabatt: Vissa villor erbjuder rabatt om ni väljer att anordna eventet mitt i veckan under högsäsong. Ankomst måndag och avresa torsdag/fredag med upp till €2750 i rabatt.
 • Vad ingår i er tjänst som projektledare?
  Klaras roll är att se till att ni får alla möjligheter till att skapa en fantastisk fest! Hon är lyhörd och försöker tillgodose alla era behov och önskemål. Klara pratar och skriver obehindrat italienska vilket gör henne till en viktig medlare för er gentemot alla parter som är involverade i en bröllopsplanering. Klara stämmer av med er längs planeringsarbetets gång och ser till att förmedla era önskemål till leverantörerna på plats i Toscana. Hon sköter all löpande planering och kontakt med leverantörerna såsom bokningar av produkter/tjänster, förankring av tider och praktiska saker såsom fakturering och betalning.
 • Ingår det en bröllopskoordinator under bröllopsdagen?
  Som tillval kan ni välja att flyga ner Klara och Rebecca till ert bröllop i Italien (mot en extra kostnad). Alternativt kan vi hyra in en italiensk koordinator som blir insatt i alla detaljer kring ert bröllop och ni kan lugnt luta er tillbaks under er stora dag. Önskar ni varken eller går det också bra, eftersom vi samarbetar med väl insatta leverantörer som vet vad de skall göra.
 • Vad kostar det att anlita Event Italien?
  Vårt arvode är inkluderat i alla priser ni ser på sidan och i er specifika offert.
 • Vad måste vi ordna på egen hand?
  Oavsett vilket paket som skulle bli aktuellt behöver ni lösa följande på egen hand: klädsel för er som värd/brudpar personlig dekoration & rekvisita bordsplacering + skylt (som kan dekoreras av florist) musikval till ceremonin gästbok hålla kontakten med era gäster om praktiska detaljer och OSA-svar (jag bistår med relevant info som ni sedan förmedlar vidare)
 • Vi vill boka, vad händer sen?
  Det börjar med att ni skickar in en förfrågan till oss, sedan bokar vi in ett förutsättningslöst möte tillsammans där vi berättar vidare hur ett framtida samarbete kan se ut. När beslutet är taget att ni vill planera ert framtida bröllop ihop med oss kommer ni att få tillgång till alla våra fantastiska verktyg, bland annat en väldetaljerad “Timeline” med checklistor över saker som behövs göras och när i tiden olika beslut behöver tas. Via kontinuerliga uppföljningsmöten och mailkonversationer kommer vi leda er genom alla olika val och finns med er hela vägen, från dagen ni säger ja till oss, till dagen ni säger ja till varandra.
 • Kan vi hyra in andra möbler eller servis?
  Ni får välja bland 4 stilpaket: Vintage, Rustik, Modern och Elegant. Det går även att plocka fram ett alldeles eget stilpaket, mot en extra kostnad.
 • Vad finns det för tillval utöver ert bröllopspaket?
  Annan servis / möblemang Blompaket - medel, superior, delux Livemusik DJ Ceremoniförättare (svensk eller engelskspråkig italienare) Fotograf Videograf Makeup/Hår Vintagebil/vespa som bar Barnvakt Projektor Grafisk design - inbjudan, meny, namnskyltar Hemsida med praktisk information Utflykter i närområdet Guidade turer (kulinarisk eller historisk) Vinprovning Ostprovning Matlagningskurser Spa i varma källor Tryffeljakt Måleri med toscansk konstnär
 • Kan vi testa maten innan bröllopet? Avsmakningsmeny?
  Ja, det ingår en avsmakningsmiddag för två personer, vid tillgänglighet hos cateringen/restaurangen. Där och då kan ni prata om detaljerna direkt med personalen. Detta skall helst ske under höst till vår för bäst möjlighet att kunna ta emot er. Vi rekommenderar alla våra par att genomföra denna möjlighet eftersom det är en lyxig upplevelse att bli omhändertagen så väl och framförallt den enda gången ni lägger fokus på maten och dess höga kvaliteten. Nästa gång är det fokus på allt annat härligt som händer under er bröllopsmiddag.
 • Hur dekoreras borden?
  I bröllopspaketet vid villor ingår runda bord (raka bord som tillval) med vita dukar, vita tygservetter, trästolar, vitt porslin, bestick av rostfritt stål och höga glas. Även en dekorativ undertallrik av antingen rotting, porslin eller silver. Det ingår även möblemang för trädgården, som korgstolar och bord. Vill ni addera något hyr vi enkelt in detta till en extra kostnad. I bröllopspaketet ingår även baspaketet för blommor och dekoration, d.v.s. borden är dekorerade med gröna blad eller småbuketter i mindre vaser, samt ljuskäglor -se exempel här. Önskas en rikare dekoration finns det rikare blom/dekorationspaket som kan adderas till en extra kostand. Vill ni ha något alledelse särskilt är det enklast att ni skickar era bilder till mig och vi tar fram en unik offert för just era idéer. Ingenting är omöjligt, bara fantasin och budgeten som sätter gränser.
 • Vad ingår i blompaketet?
  I bröllopspaketet ingår ett vackert blompaket: Brudbukett En löst eller tight bundern brudbukett i liten till normal storlek, med blommor efter säsong. Ni kan välja en färgskala, och floristen tar fram passande blommor som finns tillgängliga just vid ert datum. Ni kan även visa önskemål på bukett och floristen avgör ifall denna ingår i baspaketet, eller om det eventuellt blir en tilläggskostnad. Corsage Knapphålsblomma/ kavajblomma till brudgummen, som följer brudbuektten. Smyckning vid ceremoni Blomsterportal i trä dekorerad med två bukettklasar och ev. tyg. Bordsdekoration Central bordsdekoration, alternativt några småvaser med enkla buketter samt ljuskäglor. Kuverten dekoreras med en grön kvist som läggs eller binds på er meny. Vi har möjlighet att både öka och minska ert blompaket efter era preferenser.
 • Symbolisk ceremoni, vigselceremoni, ceremoniförättare?"
  Den juridiskt bindande vigseln utför ni i Sverige innan ni åker ner till Italien, oftast bara med två vittnen närvarande. Väl på plats i Italien skapar ni själva precis den ceremoni ni önskar och som passar just er två. I mitt kontaktnät har jag en svensk ceremoniförättare som lägger stor vikt vid att utforma ceremonin tillsammans med er, för att skapa just er speciella stund. Vill ni att en vän håller i ceremonin går det lika bra, och ni kan spara in en slant. Ni kan också välja att ta med er en vigselförrättare från Sverige. Det finns en mängd olika manusförslag att finna på nätet och tillsammans med några väl valda låtar, kanske någon dikt, skapas er symboliska ceremoni. Musiker bokar jag om ni önskar, och högtalare finns redan på plats. Själva ceremoniplatsen utformar vi med hjälp av stolar och en vacker blomsterportal, eller kärl med blommor. Eller varför inte en vintunna? Ni är fria att smycka precis som ni önskar själva eller efter vad er budget tillåter.
 • Kan vi bara hyra ljudanläggning?
  Inkluderat finns redan ett högtalare med mick, som ni enkelt ansluter till er telefon/dator för egen spellista. Ljudkillen som har hand om detta kommer installera allt och hjälpa er komma i ordning.
 • Vad har ni för livemusik?
  Vi samarbetar med några av Toscanas främsta musiker. Utefter den stil ni önskar sätter vi ihop en passande ensamble. Från solister, till trio och fullmannaband. De framför allt från italiensk traditionell musik, klassiskt, till internationell pop, soul, funk. De är vana vid denna typ av arrangemang och känner av stämningen i publiken. Vanligast är att anlita ett fem/sex-manna band som spelar både under mingel och party, samt framför era valda låtar till ceremonin. Önskar ni enbart en sångerska med komp till ceremonin ordnar vi det, eller en trio för bakgrundsmusik under minglet. Vi har även en sångerska som framträder till musikbakgrunder, kompat av en saxofonist. Dessa två har ett koncept som heter DJ-duo Live. Önskar ni svensk underhållning har vi flera förslag på svenska artister vi kan flyga ner, många i nära samarbete med Klara.
 • Fixar du DJ?
  Ja. Antingen som ett tillägg till livebandet, eller enbart DJ under mingel och party. Populärt nu är att anlita en DJ som sjunger live emellanåt, och addera med livesax eller congas. Högtalare finns redan inkluderat, som ni enkelt ansluter till er telefon/dator för egen spellista.
 • Corona / Covid-19 regler. Vad gäller?
  Alla leverantörer har olika regler, men det vanligast är att ni kan boka om datum så sent som 2 månader innan ert bröllop utan extra kostnad. Den deposition ni betalat (ca 30%) följer då med till nytt datum. Vid avbokning tillfaller depositionen leverantören.
 • Vilken typ av gruppevent arrangerar ni?
  Vi arrangerar alltifrån konferenser och kick-offs till bröllop eller jubileumsfester.
 • Har ni någon riktlinje på hur stora grupper ni hjälper?
  Vi arrangerar event för grupper som är mellan 10-100 personer.
 • Hur långt innan bör man börja planera in ett event?
  Beroende på tid på säsongen kan detta planeras på några månader. Det finns mer möjligheter under tidig vår och sen höst än under sommarsäsongen.
 • Varför åka på konferens till Italien?
  Att resa och uppleva nya platser med sina vänner eller kollegor skapar utan tvekan fina minnen och en starkare samhörighet. Att ha roligt tillsammans ökar också gruppens motivation och inställning, vilket kan hjälpa er organisation att utvecklas och bli ännu starkare. Det här i kombination med god mat och dryck, vacker natur och roliga aktiviteter kan inte bli annat än en succé.
 • Vad är fördelarna med att arrangera ett event ihop med er?
  Med oss får ni en personlig och genuin Italien-upplevelse skapad med känsla och stort engagemang. Vi har många års erfarenhet av att arrangera event i landet vi älskar, i såklart Toscana och Italien. Under dessa år har vi byggt upp ett nära kontaktnät och noggrant valt ut platser som lämpar sig perfekt för konferens med boenden för hela sällskapet. Konferens eller kick-off, oavsett vilket sammanhang finns det roliga aktiviteter i Toscana att krydda dagarna med. Vi gör vårt yttersta med att finna det italienska genuina och arbetar med lokala leverantörer för att skapa ett helhetskoncept för er grupp.
 • Hur kan ett upplägg se ut?
  Vi skräddarsyr ett paket efter era önskemål och budget och ser till att schemaläggningen möjliggör att på bara några dagar få uppleva det bästa med Italien och samtidigt sammansvetsa ert team. Det är ni som vet hur mycket tid ni vill lägga på konfererandet och hur mycket tid det blir över till aktiviteter eller relax. Under fliken “Företagsevent” på vår hemsida har vi tagit fram tre exempel på upplevelsepaket som vi kan anpassa efter ert önskemål av tid för konferens. Läs mer och inspireras där!
 • Kan du ge exempel på aktiviteter som vi kan arrangera för företaget?
  Vinprovning Besök vingård Matlagningskurser Besök i pastafabrik Pecorino-provning Spa i varma källor Tryffeljakt Utflykter i medeltidsbyar Guidade turer Hyra vintage-bilar Guidad cykeltur (finns även el-cykel) bland kullarna
 • Hur hittar jag mer information om konferensbokning?
  Alla företag har olika behov och möjligheterna är många. Kontakta mig och berätta om era önskemål och speca ert krav och jag tar fram konkreta förslag på konferensanläggningar, aktiviteter samt boende som passar just ert företag och antal personer.
 • Har du även boende på vanliga hotell?
  Ja, och där finns även konferenssalar i olika storlekar till förfogande.
 • Fixar ni även flygbiljetter till anställda?
  Nej, detta får ni lösa på egen hand. Vi möter upp er på flygplatsen i Italien.
 • Fixar ni transfer från och till flygplatsen i Italien?
  Ja självklart. Vi kan boka en stor buss, minibussar eller separata bilar med chaufför. Ni kommer vara väl omhändertagna under er vistelse.
 • Kan man ha konferens vid de privata villorna?
  Vissa av villorna är väl lämpade för konferens eftersom de har stora salar till förfogande. Vi anpassar möblemanget efter era behov. Sjävklart kan vi hyra in projektor och bistå med relevanta attiraljer. Vi tar dit all service ni efterfrågar.
 • Hur löser man mat och dryck vid hyra av privata villor?
  Vi hyr in catering som står för all den servering ni önskar och skräddarsyr ett matpaket efter era behov. Vi har nära samarbete med välkända kockar, som blivit renomerade med Guide Michelin. För övrig förtäring gäller självhushåll. Tänk på att köpa in egen frukost och lunch till de privata villorna.
 • Arrangerar ni kick-off i Italien?
  Vi hjälper er gärna med allt arrangemang kring middag, underhållning och aktiviteter i Toscana. Vi har en mängd olika leverantörer som kan ge guldkant till er kick-off.
bottom of page