top of page
provsmakning_edited.jpg

Aktiviterer

Konferens, kick-off, bröllop eller 50-årsfest. Oavsett vilket samanhang finns det roliga aktiviteter i Toscana att krydda dagarna med. Vi gör vårt yttersta med att finna det italienska genuina och arbetar med lokala leverantörer för att skapa en helhetskoncept för er grupp.

Enligt oss är Toscana en av Italiens vackraste regioner och här finner man allt ifrån lokala vingårdar och pittoreska medeltidsstäder till varma källor och vackra landskap med böljande kullar. Karakteristiskt för området är de kända cypressalléerna, den rustika maten, lantbruket och vinet.

 

Här nedan har vi samlat ihop våra bästa aktivitetstips som vi gärna hjälpa er att planera och boka in under er vistelse. 

AdobeStock_260652338.jpeg

WINE & PAINT

Ta med dig en del av Toscana hem. Följ med ut bland fälten och måla av cypressernas definierade linjer vid de böljande kullarna, samtidigt sippa på ett glas lokalproducerat vin.

Denna aktivitet rekommenderas för mindre grupper (cirka 10 personer). 

VINPROVNING

Lär från toscanska lokala vinmakare, promenera runt bland vinrankorna på autentiska vingårdar och provsmaka deras lokala viner och delikatesser. I Val d'Orcia-dalen produceras de kända vinerna Brunello, Vino Nobile och lite längre norrut Chianti. 

EL-CYKEL BLAND TOSCANAS KULLAR

Det finns knappt något bättre sätt att utforska den vackra  Toscanska landsbygden än på en el-cykel. En guidad cykeltur som erbjuder spektakulärt landskap och medeltida historia på ett roligt och atletiskt sätt.

MATLAGNINGSKURS

Bli stjärnkockar för en stund och laga mat tillsammans med professionella kockar. Lär er hemligheterna i det italienska köket,  hur ni rullar den lokala pastasorten Pici eller varför inte hur ni bakar den bästa italienska pizzan? 

VARMA KÄLLOR

Toscana är även känt för sina naturliga varma källor. Mitt
ute i skogen rinner detta varma vatten längs kalkstensklippor ner i vattenfall och små bassänger. Ta några simtag i det mjölkturkosa vattnet eller bara ta stunden till att ligga och koppla av i ert alldeles egna utomhusspa. 

PECORINO-TILLVERKNING

Alla ostälskare, titta hit! Har ni alltid velat veta hur ost tillverkas? Tillsammans med gårdens ägare och ostmakare kommer ni få se bakom kulisserna och lära er hur en traditionell Pecorino ost från Pienza tillverkas. De kommer att guida er genom hela processen: från stallet till deras mejeri. Självklart kommer ni också få provsmaka osten ihop med fler goda tillbehör!