top of page
Magnus & Martina

BRÖLLOP I TOSCANA

En svårslagen dröm både för er och era gäster!

 

Event Italien erbjuder er ett unikt bröllopspaket, med lokal mat och vin i världsklass, i rustik miljö på Toscanas landsbygd. Bjud in till en tre-dagars brakfest eller ett intimt bröllop med bara det närmsta. Vi finns här för att minska onödig stress och hjälper er hela vägen så att ni kan njuta av resan till er stora dag.

Val d'Orcia

Ett bättre plats för livets mest romantiska fest är svårt att finna. Val d'Orcia, som den här delen av Toscana kallas,  är förtrollande vackert med sina böljande kullar och alléer av cypresser vart än ögat vänder. Det är inte konstigt att detta är en av världens mest fotograferade platser och är dessutom listat på UNESCOs världsarvslista. 

Det är här ni skall gifta er!

Toscana Val d'orcia

Festlokal

Genom Event Italien har ni tillgång till flera olika privata villor i Toscana som är noga utvalda att passa bröllop och events och ge den unika charm som Italien kan erbjuda. Alla hus är rustika gamla stenhus, med poolområde, där man känner historiens vingslag och ligger i det kända naturreservatet Val D'Orcia. De gäster som inte får plats i villan bor på bekvämt avstånd i charmiga och prisvärda b&b. 

 

Vi har även en samling av vingårdar, hotell, borggårdar och slott för de som önskar att alla gäster bor tillsammans. 

Symbolisk ceremoni

Den symboliska ceremonin kan utformas precis som ni önskar. I vårt kontaktnät har vi en svensk ceremoniförrättare som lägger stor vikt vid att utforma ceremonin tillsammans med er, för att skapa just er speciella stund. Vill ni att en vän håller i ceremonin går det lika bra.

Önskas levande musik kan vi ordna med solist med passande komp. Vid speciella förfrågningar kan vi även ordna svensk sång och underhållning. En florist skapar en vacker portal för att rama in er i den verkliga tavlan.

 

Vi kan arrangera ceremoni i trädgården med vidsträckt utsikt, mitt bland vinrankor eller vid olivlunden. 

Viktigt att veta: vi erbjuder enbart symbolisk ceremoni, och därför måste den juridiskt bindande vigseln ske hemma i Sverige.

Catering 

Cateringen vi samarbetar med är noga utvald, maten är avsmakad och vi garanterar hög nivå. Den välkända kocken har tilldelats Michelinstjärna 19 år i rad. 

 

Det finns menyer i flera prisklasser för att matcha just er budget. Maten som serveras är klassiskt rustik, med bl.a. charkuterier och ostar som "aperitivo", pasta till "primo" och en köttbit till "secondo", samt dessert eller bröllopstårta. I alla paket ingår det fri mängd dryck med välkända viner från trakten.

Aperitivo

Aperitivo är det italienska ordet för aptitretare.

Istället för att servera den första rätten vid bordet, när solen fortfarande står högt, serveras den som en läcker italiensk buffé nere vid poolen, tillsammans med bubbel och övrig dryck.

På så sätt förenas skålen & minglet med italienska läckerheter. Det ger en generös känsla och något som skiljer från svenska traditioner.

Dukning & möblemang

I prispaketen ingår alltid en vacker dukning med vitt porslin, glas och bestick, runda bord med vita dukar och tygservetter. Som ett tillval kan ni välja mellan följande dekorationsstilar: rustik, vintage, modern eller elegant eller helt designa er egna stil. Ni kan också välja att addera med en dekorativ undertallrik eller speciella stolar till baspaketet, som med små medel kan ändra helhetsintrycket helt.

 

Om vädret tillåter sitter vi ute med en vacker ljusslinga som tak.


Blompaket

Blompaket

Vi samarbetar med flera florister som skapar dekoration av blommor och ljuskäglor. I bröllopspaketet ingår ett blompaketet som består av blomsterportal, brudbukett, corsage, och smakfull bordsdekoration.

 

Flera blomsterpaket finns att välja bland, anpassade efter er budget. 

Liveband, dans och bar

Drömmer ni livemusik på ert bröllop? Det är värt varenda krona! Efter era önskemål syr vi ihop musiker som passar er smak och lovar er hög klass på bandet. Vi kan boka en trio eller ett större partyband. Önskas svensk underhållning kan detta ordnas. Vi kan även arrangera en DJ eller enbart DJ-utrustning. PA-system för att spela upp egen musik är redan inräknat i priset.

Aktiviteter

Vill ni erbjuda era gäster arrangerade aktiviteter? Här finns mängder att välja bland. Vad sägs om att dra ihop ett gäng och göra er egna pasta tillsammans med Signora Manuela på en av lantgårdarna? Hennes familj har även en välrenommerad pastafabrik som vi kan besöka .Vinprovning i Toscanas äldsta vinkällare alternativt rundtur bland flera producenter i Brunello-distriktet? Avsmakning av olika sorters Pecorino? Eller en tryffeljakt med tryffelhund? För den som vill röra på sig kan vi erbjuda guidade cykelturer, eller leverans av elcyklar för den som vill ta sig runt på egen hand. Självklart kan vi även ordna turer med vintage-bilar (Fiat500) eller klassiska Vespa. Stadsbesök med privat guide går också att arrangera. Kom med era önskemål så skall vi försöka lösa dem.

3-dagars bröllop

När gästerna rest långt är det trevligt att samlas kring en enklare tillställning dagen innan bröllopet. Här finns det olika alternativ. En enkel pizzakväll på gården eller en toscansk buffé på en utomhusterass i byn, med vidsträckt utsikt över nejderna. Här kan man välja att gästerna betalar för sig själva för att minska kostnaderna.

Även dagen efter känns det extra roligt att det inte är över än. Varför inte bjuda in till ett poolparty med tilltugg? Tända grillarna och bjuda på en barbeque?

Vi kan enkelt vända på dagarna, och erbjuda barbeque till förfesten om önskvärt.

Grafisk design

Eftersom Klara i grund och botten är grafisk designer gör hon gärna er inbjudan, programblad, meny, namnskyltar och meny. Eller varför inte en hel hemsida, där all matnyttig information kan samlas för era gäster. Se hennes hemsida klaraformer.com för referensmaterial av designjobb.

 

Smidigt med en kontakt för alla tankar kring ert bröllop!

Hur går det till?

Det börjar med att ni skickar in en förfrågan till oss. Sedan bokar vi in ett förutsättningslöst möte tillsammans där ni berättar om era tankar och drömmar, och vi berättar vidare om hur ett framtida samarbete kan se ut. 

 

När beslutet är taget att ni vill planera ert framtida bröllop ihop med oss kommer ni att få tillgång till alla våra fantastiska verktyg, bland annat en väldetaljerad “Timeline” med checklistor över saker som behövs göras och när i tiden olika beslut behöver tas. Via kontinuerliga uppföljningsmöten och mailkonversationer kommer vi leda er genom alla olika val och finns med er hela vägen, från dagen ni säger ja till oss, till dagen ni säger ja till varandra. 

bottom of page