top of page
sunset Pienza__idacarr.jpg
JohanSarah_burgundy.png

27-30 SEPTEMBER 2024

Johan & Sarah

TOSCANA

Vår love

STORY

Vi träffades för 15 år sedan ... Fyll på med text här. Några meningar ungefär så här lång text ,som skall fylla det här utrymmet med ett intro till varför ni gifta er. Går även bra att skriva längre om ni vill.

IMG_9087.JPEG

Vi skall

GIFTA OSS!

Vi önskar att ni vill komma till Toscana, Italien och fira med oss under tre  härliga dagar.
27–30 september 2024.

Image by Giuseppe Mondì

Tredagars

BRÖLLOP

blad1.png

Välkomstfest på torget i byn.

Kl. 19 

klase.png

Vigsel och bröllopsfest vid Villa Lamone. Kl. 16

blad2.png

Poolparty med pizzabuffet vid villa Apparita. Kl. 16

Dag 1

Välkomstfest

 

27 SEPTEMBER

Det är en bit hit, men vi lovar - det är värt resan! Mitt i naturreservatet Val D'Orcia finner ni den högt belägna medeltidsbyn byn Monticchiello med vidsträckt utsikt över de toscanska kullarna. Byn har anor ända tillbaka till romartiden med sin blomstring under medeltiden. Idag är det en charmig och gästvänlig by med bara 90 fast invånare,  som vill ta hand om er och öppnar sina små b&b för er från kl 15 och framåt.

 

Efter ni har installerat er i respektive b&b samlas vi kl 19 vid den charmiga piazzan bredvid kyrkan och skålar in festligheterna. Uppdukat på brunnen från 1100-talet bjuds vi på  en klassisk "aperitivo" (italiensk buffet av chark och ost) och därefter serveras en lokal handrullad pasta: Pici all'Aglione. Det kan bli den godaste pastan du ätit! Vi avslutar kvällen med italiensk mandelskorpa som doppas i det goda dessertvinet Vino Santo.

 

Det kommer finnas gott om rött karaffvin under middagen, och önskas det något annat går det att köpa via baren.

VAR & NÄR

kl 19-23.30

vid Piazza Nuova, Monticchiello

KLÄDSEL

Valfritt


 

blad1.png

DAG 1

Dag 2
blad_burgundy.png

Bröllop

 

28 SEPTEMBER

Vigsel i trädgården

kl. 16.00

Brudskål & mingelbuffet

kl. 16.30

Bröllopsmiddag & fest

kl. 18.00

Shuttle till ert b&b 

kl. 01-04

VAR & NÄR

samling kl 15.45 vid Villa Lamone

(ca 2km från byn)

KLÄDSEL

Ljus kostym

Ljusa färger & sommar fin

 

TAL

Anmälan av tal sker till toastmasters:
xxx

PRESENTER

Den finaste presenten är att ni tar er ner till Italien och firar helgen med oss.

BARN

Vi har tyvärr inte  möjlighet att ha era fina barn närvarande vid vårt bröllop. Ammande barn går självklart bra.

PARKERING

Parkering finns vid villan och bilen går att lämna över natten.

klase.png

DAG 2

blad2.png

Efterfest

 

29 SEPTEMBER

Oavsett om ni har ägnat den tredje dagen åt att köra runt bland Toscanas böljande kullar, bada i varma källor, vinprovning eller bara ta igen er efter nattens festligheter så samlar vi gärna ihop er alla igen, och njuter av ännu en eftermiddag och kväll tillsammans.

Ta en kort promenad från era boenden och trilla in vid villa Apparita, beläget mitt emellan byn och bröllopsvillan. Ta en öl, ett dopp i poolen och njut av den vackra utsikten. Det kommer serveras vedugnseldade pizzor gjorda av mästerlig kock och baren står öppen mellan 16-20. 

VAR & NÄR

kl 16-20 vid Villa Apparita

(ca 1km från byn)

KLÄDSEL

Valfritt

DAG 3

Dag 3

Praktisk INFO 

Bröllopsvenue 

VILLA LAMONE

Vi har valt att fira vårt bröllop vid villa Lamone med utsikt över de ikoniska kullarna och Monte Amiata.

Villan ligger längs med landsvägen som leder upp till den charmiga byn Monticchiello belägen i de centrala delarna av Toscana mellan Rom och Florens.

Praktisk info

Res hit

 

FLYG

Flyg till Pisa, Florens eller Rom.
Flera lågprisbolag (tex Ryanair & Norwegian) flyger direkt. Är ni ute i god tid kan flygbiljetterna köpas till bra priser.

TÅG

Ni kan ta tåget från Rom eller Pisa/Florens till stationen Chiusi-Chianciano Terme. Biljetter kan bokas genom trenitalia.com. Därifrån kan ni ta en taxi utanför stationen, alternativt förboka via detta nummer: +39 351 937 6465 (Taxi Antonello). Kostnad ca €80-€100 från Chiusi station.

TRANSFER

Önskar ni bli hämtade på flygplatsen eller tågstationen (mot extra kostnad)? Anmäl intresse vid OSA så tar vi fram info kring shuttle.

 

Hyrbil 

BIL

Smidigast för er är att ha egen bil och köra genom Toscanas böljande landskap. Det går inte fort men det är omåttligt vackert och det finns skäl att stanna till lite här och där. Kanske kan ni gå ihop ett gäng och samåka? Det är enkelt att förboka en bil via t.ex. rentalcars.com.

RESTID TILL MONTICCHIELLO 

Florens  (ca 2 timmar)

Pisa (ca 2,5 timmar)

Rom (ca 2,5 timmar)

KÖRA BIL I ITALIEN

Hur är det att köra bil i Italien då? Det är inga konstigheter, men det skadar inte att ha läst några tips på t.ex. denna länk som kan underlätta resan för er. 

PARKERING

Fri parkering finns nedanför backen vid byns ingång, eller vid respektive villa. Det går också att köra till både bröllop och poolparty och ställa bilen där över natten.

Område

VAL D'ORCIA

Vi befinner oss i naturreservatet Val d'Orcia (listat på UNESCOs värdsarvslista), som bjuder på många sevärdheter och är den mest fotograferade delen av Toscana. Bara att strosa runt i den lilla byn är härligt, men det finns mycket att se inom bara en kvart/ halvtimmes bilresa.

T.ex dessa välkända medeltidsbyar:

Pienza (Pecorino ost)

Montepulciano (Vino Nobile)

Bagno Vignoni (varma källor)

San Quirico d'Orcia (etruskisk historia)

Montalcino (Brunello viner)

UTFLYKTSTIPS

Åk över till romantiska byn Pienza, strosa på Via dell Amore med en vidunderlig utsikt över kullarna och avnjut en go lunch för att sedan rulla vidare mot termalbyn Bagno Vignoni eller Bagno San Filippo. Ta ett dopp i de naturliga varma källorna, innan ni vänder tillbaka och svidar om för eftermiddagens festligheter.

Boende

Vi har reserverat boende för alla gäster på charmiga b&b i och runt byn, samt i villorna där festligheterna äger rum. Avstånd till festligheterna är 0-2000 meter för alla, beroende på vilken dag det gäller. För de som inte vill gå hem efter bröllopet kommer det finnas en shuttle som kör er hem. 

Ni kommer att få veta var ni skall bo i god tid innan bröllopet, och b&b-ägarna skickar er information om just er check in senast på ankomstdagen. Har ni andra frågor om boendet vänligen kontakta dem direkt efter vi meddelat var ni skall bo. 

FRUKOST

Vissa b&b serverar frukost, vid vissa rådet självhushåll. Det finns en liten affär i den nyare delen av byn (utanför ringmuren och halvvägs till villan), alternativ finns det restauranger och barer i byn som serverar frukost. 

LUNCH

Det finns flera restauranger i byn. Precis utanför ringmuren ligger t.ex vinbaren La Guardiola som serverar bra luncher.

Kostnad

€350 per person

betalas vid OSA till brudpar

samt 1€/person och i City Tax som betalas direkt till b&b.

 

Betalning via Swish:

Sarah +46 70 923 67 77

Betalning via kontonummer:

2310 30 663 07 (Ålandsbanken)

IBAN: SE8223000000023103066307

AVBOKNING

Om ni  tackat ja men får förhinder längre fram så är det full återbetalning av det inbetalade beloppet fram till 15 augusti.

Image by Engjell Gjepali

O.S.A

innan nyår

OSA

O.S.A senast 31 december

För att underlätta vår planering och boendebokningar ber vi om ett tidigt OSA.

O.S.A. Jag/vi kommer gärna till följande tillställningar
Intresseanmälan transport T&R (mot exta kostnad)

Tack för ert svar!

toscana_4040.jpg

Benvenuti!

Sjjostrom@gmail.com +46 70 923 67 77

Skierus@hotmail.com +46 73 381 04 64

© 2023 design by klaraformer.com

bottom of page