BRÖLLOP I TOSCANA

En svårslagen dröm både för er och era gäster!

 

Event Italien erbjuder er ett unikt bröllopspaket, med lokal mat och vin i världsklass, i rustik miljö på Toscanas landsbygd.  Jag finns vid er sida både hemma i Sverige och följer om önskvärt med er till i Italien för att hålla i trådarna. På så sätt känner ni er omhändertagna hela vägen och ni kan njuta av resan till er stora dag.

Val d'Orcia

Ett bättre plats för livets mest romantiska fest är svårt att finna. Val d'Orcia, som den här delen av Toscana kallas,  är förtrollande vackert med sina böljande kullar och alléer av cypresser vart än ögat vänder. Det är inte konstigt att detta är en av världens mest fotograferade platser och är dessutom listat på UNESCOs världsarvslista. 

Det är här ni skall gifta er!

Festlokal

Genom Event Italien har ni tillgång till flera olika privata villor som är noga utvalda att passa bröllop och events och ge den unika charm som Italien kan erbjuda. Alla hus är rustika gamla stenhus där man känner historiens vingslag och ligger i det kända naturreservatet Val D'Orcia. De gäster som inte får plats i villan bor på bekvämt avstånd i charmiga och prisvärda b&b. 

 

Jag har även en samling av borggårdar och slott för de som önskar att alla gäster bor tillsammans.

Symbolisk ceremoni

Den symboliska ceremonin kan utformas precis som ni önskar. I mitt kontaktnät har jag en svensk ceremoniförättare som lägger stor vikt vid att utforma ceremonin tillsammans med er, för att skapa just er speciella stund. Vill ni att en vän håller i ceremonin går det lika bra.

Önskas musik kan jag ordna med allt från violinist till pianist och sångerska. Vid speciella förfrågningar kan jag även ordna svensk sång och underhållning. En florist skapar en vacker portal för att rama in er i den verkliga tavlan.

 

Vi kan arrangera ceremoni i trädgården med vidsträckt utsikt, mitt bland vinrankor eller vid olivlunden. 

Viktigt att veta: jag erbjuder enbart symbolisk ceremoni, och därför måste den juridiskt bindande vigseln ske hemma i Sverige.

Catering GuideMichelin

Jag samarbetar med flera olika caterings för att erbjuda er olika prisalternativ. Alla är väl utvalda och jag har personligen smakat av maten och garanterar hög nivå. Maten som serveras är klassiskt rustik, med bl.a. charkuterier och ostar som "aperitivo", pasta till "primo" och en köttbit till "secondo", samt dessert eller bröllopstårta. Till detta serveras fri mängd välkända viner från trakten. Som ett tilläggsval kan ni välja en välkänd kock vars restaurang har blivit renommerad med en Michelin-stjärna år efter år. Maten är av världsklass!  

Aperitivo

Aperitivo är det italienska ordet för aptitretare.

Istället för att servera den första rätten vid bordet, när solen fortfarande står högt, serveras den som en läcker italiensk buffé nere vid poolen, tillsammans med bubbel och övrig dryck.

På så sätt förenas skålen & minglet med italienska läckerheter. Det ger en generös känsla och något som skiljer från svenska traditioner.

Dukning & dekoration

I prispaketen ingår alltid en högtidsdukning med vitt porslin, fina glas, linnedukar och linneservetter. Om vädret tillåter sitter vi ute med en vacker ljusslinga som tak. Som ett tillval kan ni välja mellan följande dekorationsstilar: rustik, vintage, modern eller elegant.

 

Jag samarbetar med en setdesigner/florist som skapar dekoration av blommor och ljuskäglor. Flera blomsterpaket finns att välja bland, anpassade efter er budget.

Liveband, dans och bar

Drömmer ni livemusik på ert bröllop? Det är värt varenda krona! Efter era önskemål syr jag ihop musiker som passar er smak och lovar er hög klass på bandet. Jag kan även arrangera en DJ eller enbart ett PA-system om ni vill sköta musiken själva. Önskas svensk underhållning kan detta ordnas. 

Ni själva har möjlighet att arrangera fri bar med medtagen dryck, eller så ordnar cateringen detta för en fast kostnad. Flexibelt efter budget!

3-dagars bröllop

När gästerna rest långt är det trevligt att samlas kring en enklare tillställning dagen innan bröllopet. Här finns det olika alternativ. En enkel pizzakväll på gården eller en toscansk buffé på en utomhusterass i byn, med vidsträckt utsikt över nejderna. Här kan man välja att gästerna betalar för sig själva för att minska kostnaderna.

Även dagen efter känns det extra roligt att det inte är över än. Varför inte bjuda in till ett poolparty med tilltugg? Tända grillarna och bjuda på en barbeque?

Vi kan enkelt vända på dagarna, och erbjuda barbeque till förfesten om önskvärt.

Aktiviteter

Vill ni erbjuda era gäster arrangerade aktiviteter? Här finns mängder att välja bland. Vad sägs om att dra ihop ett gäng och göra er egna pasta tillsammans med Signora Manuela på en av lantgårdarna? Hennes familj har även en välrenommerad pastafabrik som vi kan göra ett besök i. Vinprovning i Toscanas äldsta vinkällare alternativt rundtur bland flera producenter i Brunello-distriktet? Avsmakning av olika sorters Pecorino? Eller en tryffeljakt med tryffelhund? För den som vill röra på sig kan vi erbjuda guidade cykelturer, eller leverans av elcyklar för den som vill ta sig runt på egen hand. Självklart kan vi även ordna turer med vintage-bilar (Fiat500) eller klassiska Vespa. Stadsbesök med privat guide går också att arrangera. Kom med era önskemål så skall jag försöka lösa dem.

Grafisk design

Eftersom jag i grund och botten är grafisk designer gör jag gärna er inbjudan, programblad, meny, namnskyltar och meny. Eller varför inte en hel hemsida, där all matnyttig information kan samlas för era gäster. Se min hemsida klaraformer.com för referensmaterial av designjobb.

 

Smidigt med en kontakt för alla tankar kring ert bröllop!

Klara former

Event Italien drivs av företaget 
Klara former AB i Göteborg

Tel: 0736-421631

Email: info@eventitalien.com

© 2020 design by klaraformer.com

Bröllop i Toscana - matlagningskurs